logo
 

Musikhuset Esbjerg investerer i L-Acoustics

 

LYD I SUPERLIGAEN

Musikhuset Esbjerg har investeret i nyt lydsystem til den Store Sal.Der er tale om en investering på cirka 1,1 mio. kr., der bringer Musikhuset helt i top, hvad angår lydkvalitet på spillesteder og kulturhuse i Danmark – og for den sags skyld resten af Europa.

Lydsystemet er af fabrikatet L-Acoustics fra Frankrig, der også anvendes på f.eks. Operaen, Det Kgl. Teater og DR’s Koncerthuset i København samt The Royal Opera House i London - og desuden netop installeret på Nationalteatret i Oslo.

”En udskiftning af lydsystemet i vores Store Sal har stået højt på vores ønskeliste i de senere år, og efter nogle år med driftsoverskud er det lykkedes os at få samlet de nødvendige midler til investeringen” fortæller direktør Torben Seldrup.

En udskiftning var også ved at være aktuel, da det gamle system er helt tilbage fra 1997, hvor huset blev bygget. ”Vi har passet godt på det gamle system – og plejet det, men det var ved at være tid” supplerer teknisk chef Christian Søvad – og fortsætter: ”Mange er efterhånden vant til rigtig gode lydoplevelser – både i biografen og fra TV og HIFI privat. Det skaber helt klart nogen forventninger hos vores publikum – forventninger, som Musikhuset i allerhøjeste grad nu er i stand til at indfri”.

Ved valg af lydsystem har der bl.a. været fokus på klarhed i stemmer, hvilket især har stor betydning, når der spilles musicals i huset. Sangere og tekster skal være forståelige og kunne træde tydeligt frem. Det samme gør sig også gældende ved talere i forbindelse med erhvervskonferencer. Generelt vil også enhver koncert fremover være en større oplevelse i salen, fordi dynamikken også er forbedret væsentligt. Endelig har spredningen af lyde været en vigtig parameter i valget, da det er essentielt at alle pladser i salen har den samme gode lydoplevelse.

Det nye lydsystem bestod sin prøve med UG allerede i forsommeren, hvor musicalen Chess – fra Aarhus Teater - gæstede huset med tre forestillinger. Henover sommeren er systemet blevet finjusteret, så det nu passer perfekt til salen.”Vores nye system leverer en fantastisk klar, rund og fyldig lyd. Publikum har ret til god lydkvalitet, og nu kan vi give dem det – mere end til fulde.” slutter Christian Søvad, der glæder sig til at få gang i udstyret her, hvor den nye sæson står for døren.

Som bonus genanvendes det gamle lydsystem i Musikhusets foyer, hvor der ikke er behov for så kraftig en lyd, men alligevel er det en betydelig opgradering af kvaliteten der også.

Projektering og installation er sket i samarbejde med den lokale leverandør, All Stage i Varde.

For yderligere kontakt Christian Søvad, Musikhuset Esbjerg – 76 10 90 04 / cs@mhe.dk

Galleri